Nincs engedélyezve a javascript.
Kategóriák
Minden
Albumok
Egészség, életmód
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Irodalom
Művészetek
Publicisztika
Regény
Minden
Családregény
Dokumentumregény
Erotikus
Fantasy
Háborús
Horror
Kaland
Krimi
Romantikus
Sci-fi
Szépirodalmi
Szórakoztató
Thriller
Történelmi
Sport
Szórakozás
Társadalom- és humántudomány
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Vallás
A Háromtest-probléma

A Háromtest-probléma

Európa Könyvkiadó, 2016.
3 222 Ft
Eredeti ár:
3 790 Ft
Megtakarítás:
15 %

"A hard sci-fi egyedi mixe: összeesküvés-elmélet és kozmológia, természettudomány és villámgyors akció." (George R. R. Martin)1967-ben, a maoista kulturális forradalom alatt egy fiatal egyetemista lánynak, Ye Wenjiének végig kell néznie, ahogy a vörösgárdisták halálra verik édesapját, a köztiszteletben álló tudóst. Ez a trauma nemcsak Ye Wenjie életét terelte gyökeresen eltérő irányba, hanem az egész emberiség sorsát is megváltoztatta.

Negyven évvel később a pekingi rendőrség felkeresi Wang Miaot, a nanokutatással foglalkozó mérnököt, hogy férkőzzön be egy tudósok alkotta, titkos társaságba, és szolgáltasson nekik értesüléseket. Ezekben a hetekben Kína-szerte több híres tudós lett öngyilkos, nem lehet tudni, miért. Wangot a nyomozás egy rejtélyes online számítógépes játékhoz vezeti el, és amikor játszani kezd, belemerül egy virtuális világba, ahol három, szabálytalan időközönként felkelő és lenyugvó nap határozza meg az élet kereteit.

A három nap rapszodikus viselkedésének feltérképezése jelenti a háromtest-problémát, és ez a probléma a végső kulcs a halálesetek felderítéséhez is. Wang, ahogy előrehalad a játékban, rádöbben, fényéveken átívelő összeesküvés részévé vált, és az emberiségnek hamarosan a legsúlyosabb fenyegetéssel kell szembenéznie. Hogyan kerülheti el a Föld teljes lakossága a kipusztulást?Cixin Liu Hugo-díjas és kilencszeres Galaxy-díjas szerző, 1963-ban született Yangquanban. Első novelláskötete 1998-ban, első regénye 2002-ben látott napvilágot. Negyedik, ötödik és hatodik regénye együtt adja ki a Háromtest-trilógiá-t, amely az egész világon nagy sikert aratott. Mielőtt főállású író lett, mérnökként és számítástechnikusként dolgozott. A trilógia első könyvéből készülő kínai filmet 2017-ben mutatják be."Szerintem van élet a földön kívül, csak azért nem találtuk még nyomát, mert nem szántunk rá elég időt, vagy technikailag nem elég fejlett módszerrel kutatunk. Persze egyéb lehetőségek sem kizártak - A Háromtest-problémában felvázoltam a legijesztőbb, legborzalmasabb lehetőséget." (Cixin Liu)Fordította: Pék ZoltánOlvasson bele: Részlet a könyvből

Ki olvassa még
/
Zsolt Berei

Hozzászólások

augusztus 23. 23:44
Tisztel Kiadó!

Kérem, jelezzék, ha a második rész kiadásáról közelebbit tudnak.

Köszönettel,
Gustin
március 20. 15:33
Kedves Tivadar,

idén év vége felé tervezzük a második rész magyar megjelenését.

Üdvözlettel,
Európa Könyvkiadó admin
március 19. 11:08
Tisztelt Kiadó!

Érdeklődnék, hogy mikorra várható a második rész (https://en.wikipedia.org/wiki/The_Dark_Forest) megjelenése?


Üdv,
Tivadar
február 2. 15:54
Kedves Norbert,

már tervben van az e-könyv változat, de egyelőre nem tudunk pontos dátumot mondani a megjelenésről. Addig is köszönjük a türelmet!

Üdvözlettel,
Európa Könyvkiadó admin
január 30. 16:10
e-book verzio nem lesz?
Kedvcsináló
/